HOEVEEL COSMETICA PRODUCTEN GEBRUIK JIJ?

Wat ik wel weet is dat we het van cosmetische producten normaal vinden om ze te gebruiken. Het begint al vaak van af de puberteit dat we er als meisjes/vrouwen interesse in krijgen. 

Even een algemene greep uit wat er gemiddeld door een vrouw gebruikt wordt, om op haar gezicht te doen.

We beginnen de dag met een serum, een dagcrème, een klein beetje foundation, een oogpotlood, een blush en een mascara en wellicht nog een glosje voor op je lippen? Dit is voor mij echt een minimale gedachte van wat een vrouw zou kunnen gebruiken. Wellicht gebruik jij meer of zelfs nog minder.

Wat ik wel weet is dat we het van cosmetische producten normaal vinden om ze te gebruiken. Het begint al vaak van af de puberteit dat we er als meisjes/vrouwen interesse in krijgen. Voor ieder gebied van ons gezicht is er iets te koop wat je helpt om jouw gewenste resultaat te krijgen, want mascara op je lippen smeren ? Voor ieder deelgebied koop je iets anders. Dat is voor haarproducten echt niet anders, maar gebeurt toch nog heel erg weinig. Ook ons haar kent meerdere wensen en deelgebieden. Maar vaak willen we dat onze “haarirritaties” door 1 product worden opgelost.

 

 

Ook hier begin ik even met ,het naar mijn idee minimale, een shampoo, een conditioner, en dan een product wat we erin doen voor het föhnen of het op laten drogen van ons haar.

Minimaal , vind ik, want hoe vaak wij te horen krijgen in onze salons, dat onze klanten nog “problemen” onder vinden met hun haren, dat het toch niet zo zit zoals ze zouden willen. En de vraag, “waarom zit jullie haar toch altijd zo mooi?”

Het enige goede antwoord hierop is, dat wij meer dan 3 producten gebruiken, namelijk voor elk haargebied wat we willen oplossen 1. En nee, daar wordt je haar niet zwaarder of eerder vies van, want we weten wel heel goed voor welke producten we gekozen hebben en waar we volledig achter staan. De producten zijn namelijk weightless, en ook goed uitwasbaar.

Ik gebruik dus 7 tot 8 producten voor mijn haren die mij helpen om het meeste resultaat te krijgen met wat ik wil. Mijn haren kunnen nu met gemak 5 dagen goed zitten, en dat geeft mij weer veel zelfvertrouwen en ook gemak, want de rest van de week heb ik er geen omkijken meer naar.

Wel adviseer ik om ook iedere week een masker in het haar aan te brengen, heb je hier thuis geen (priori)tijd voor, dan zou ik het tijdens jouw bezoek aan de salon zeker doen.

Ik zal even een voorbeeld geven van hoe ik het zelf doe, en wellicht is het leuk om ieder haartype een keer de revue laat passeren….

Zelf heb ik helaas heel fijn en ontzettend stijl en breekbaar haar, nee dat zie je niet, omdat ik er de juiste producten voor gebruik die mij daar bij helpen.

Ik begin met het wassen van mijn haren met de Nioxin, omdat deze shampoo heel goed is voor mijn hoofdhuid en zo haaruitval minimaliseert. Daarna gaat er van zelfsprekerd de conditioner in die mij ook daar bij helpt.( en nee, goede weightless producten verzwaren mijn haren niet).

Om meer haren te voelen als het droog is, begin ik voor dat ik het ga föhnen met de diaboost van Nioxin, dit product maakt mijn haren aan de aanzet voller en wat stugger.

Op mijn lengte breng ik de heated defense van Kevin Murphy aan , dit product beschermt tegen hitte tot 228graden, zo kan ik 2 dagen nadat ik het gewassen heb met een gerust hart de krultang er door heen halen zonder het te beschadigen. Voor de stevigheid en dus voor het behoud van mijn look ,spray ik de anti gravity spray van Kevin murphy over mijn lengtes. Nu ga ik het föhnen. Ik föhn het echt helemaal droog, vochtig haar stort namelijk weer in. Voor nog meer stevigheid spray ik van Eleven de I want Body texture spray erin, en wil ik echt, zeker als het buiten vochtig is, zeker weten dat mijn haren mooi blijven spray ik het af met de session spray van Kevin Murphy, deze borstel ik dan wel goed door, deze spray zorgt ervoor dat vocht niet meer in je haren opgenomen wordt, en dat kan ik wel gebruiken.

Oke recap:

Shampoo
Conditioner/ en of een masker
Diaboost
Antigravity spray
Heated Defense
I want Body texture spray
Session Spray