Professionele of goedkope shampoo?

Dit is een vraag die onze klanten vaak stellen.

Geschreven door Jessica Snel
Van klanten krijgen wij vaak de vraag: “Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een goedkope en een professionele shampoo?” Er zijn ontzettend veel shampoo’s te koop, de supermarkten en drogisterijen staan er vol mee. Ook bij de kapper is er volop keus… De meeste haarproducten die je bij een supermarkt of drogisterij kunt kopen doen hun werk wel qua reiniging, maar bieden geen echte oplossingen voor haarproblemen en wordt het gewenste resultaat niet behaald.

Wij als kapper horen dan vaak “ Ja dat is nu eenmaal mijn haar”… Maar is dat ook zo? NEE!, meestal kan je probleem worden opgelost.

Van een goedkope shampoo krijg je sneller:

  • Slap en futloos haar dat snel vet wordt
  • Een droge hoofdhuid
  • Schilfers en of jeuk
  • Haaruitval
Veel goedkope shampoos bevatten schadelijke stoffen, deze stoffen zorgen ervoor dat een shampoo heerlijk ruikt en makkelijk schuimt.
We nemen een kijkje per ingrediënt:
 
Siliconen:
Siliconen zorgen voor een prachtige glans en leggen een “filmpje” om je haar heen, juist datgeen wat je zo graag wilt maar de keerzijde ervan is dat je haar er vaak niet lekker van gaat zitten en snel slap en futloos is.
Nog een keerzijde is dat er gebruik wordt gemaakt van siliconen die NIET in water oplosbaar zijn. Er ontstaat een Siliconen built – up, deze built-up kan er ook voor zorgen dat je haarkleur ineens niet meer pakt, omdat het laagje dat zich om jouw haar heeft gevormd is zo dik dat de kleuring er niet meer doorheen kan.
deel dit artikel

Wil je een afspraak maken?

Dat is geen probleem bij Snel Kappers! Op elk moment van de dag kun jij je afspraak zelf maken middels onze website. Toch liever zonder afspraak naar de kapper? Kom gerust langs bij één van onze salons in Alphen aan den Rijn, Boskoop of Gouda.

Voel je thuis

Zodra je binnenstapt bij één van onze salons, voel je je meteen op je gemak. Een verse kop koffie of een fris glas citroenwater helpt hierbij. Kom je in de avonduren? Dan staat er een glas witte wijn of een lekker koud biertje voor je klaar.